۱۳۹۳ مهر ۱۵, سه‌شنبه

گزارش گزارشگر ویژه برای بررسی درنشست اکتوبر مجمع عمومی سازمان ملل

گزارش احمد شهید، برای بررسی درنشست اکتوبر مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهیه شده است
بنا بر گزارش احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در امور حقوق بشر ایران، از اول ژوییه ۲۰۱۳ تا آخر ژوئن ۲۰۱۴ (۱۰ تیر ۱۳۹۲ تا ۹ تیر ۱۳۹۳)، تعداد اعدام شدگان در ایران به رقم کم سابقه ۸۵۲ نفر رسیده است.
آقای شهید، درششمین گزارش خود از وضعیت حقوق بشر درایران، که برای بررسی در نشست اکتبر مجمع عمومی سازمان ملل متحد تهیه شده، تصریح کرده که درشش ماهه اول سال ۲۰۱۴ (۱۱ دی ۱۳۹۲ تا ۹ تیر ۱۳۹۳) ۴۱۱ نفر اعدام شده اند که ۸ نفر آنها هنگام ارتکاب جرم کمتر از ۱۸ سال سن داشته اند.
این تعداد اعدام در سال ۲۰۱۴ در حالی صورت گرفته که روند صدور احکام اعدام در ایران در یک دهه گذشته، رو به افزایش بوده و از ۹۹ مورد در سال ۲۰۰۴، به ۶۸۷ مورد در سال ۲۰۱۳ رسیده است.
احمد شهید درگزارش جدید خود افزایش آمار اعدام درایران را "هشدار دهنده" توصیف کرده وخواستار توقف این روند شده است.
آقای شهید، در عین حال حذف مجازات اعدام برای "ارتداد، کفر وجادوگری" در متمم قانون مجازات اسلامی ایران را، که سال گذشته به مرحله اجرا گذاشته شده، مورد توجه قرار داده است.
پیشنهادهای 'گروه کاری'
روند صدور احکام اعدام درایران دریک دهه گذشته رو به افزایش بوده واز ۹۹ مورد درسال ۲۰۰۴، به ۶۸۷ مورد درسال ۲۰۱۳ رسیده است
گزارش منتشر شده تصریح دارد که دولت جمهوری اسلامی ایران، چهار سال پیش درجریان مذاکرات خود با گروه کاری شورای حقوق بشر، قبول کرده بود که اعدام مرتکبان "ارتداد، کفر و جادوگری" و افراد زیر ۱۸ سال را مورد بررسی مجدد قرار دهد و به قواعد میثاق بین المللی حقوق مدنی وسیاسی و پیمان حقوق کودک در ارتباط با مجازات اعدام احترام بگذارد.
در بخشی دیگر از گزارش، آمده که دولت ایران، چهار سال قبل ۱۳ پیشنهاد این گروه کاری در ارتباط با آزادی بیان را نیز قبول کرده است. از جمله این پیشنهادات، اصلاح قوانین برای رعایت حقوق مندرج درپیمانهای بین المللی در زمینه آزادی مطبوعات و آزادی بیان، به ویژه برای منتقدان و اقلیت ها بوده است .
گزارش می افزاید که با وجود اظهارنظرهای مثبت برخی از مقام های دولتی ایران درحمایت ازآزادی مطبوعات، اعمال "محدودیت های گسترده" در مورد آزادی بیان و دسترسی به اطلاعات همچنان ادامه دارد.
احمد شهید نوشته که در زمان تنظیم گزارش (مرداد ماه گذشته) حداقل ۳۵ روزنامه نگار درزندان بوده وبسیاری از دیگر روزنامه نگاران ایران در معرض تهدید، بازجویی و کنترل قرار داشته اند.
آقای شهید نوشته که در زمان تنظیم گزارش (مرداد ماه گذشته) حداقل ۳۵ روزنامه نگار در زندان بوده اند
آقای شهید همچنین با اشاره به حمله ماموران به بند ۳۵۰ زندان اوین و ضرب و شتم زندانیان این بند در فروردین ماه گذشته، یادآوری کرده که در میان مضروب شدگان، جمعی از روزنامه نگاران زندانی نیز وجود داشته اند.
در بخش های دیگری از گزارش، رواج اعتراف گیری تحت شکنجه، فشار بر وکلای زندانیان و ادامه نقض حقوق اساسی زنان، فعالان مدنی واقلیت‌های مذهبی، قومی وجنسی مورد انتقاد قرار گرفته است.
احمد شهید، درعین حال از "تلاشهای اخیر مقام های ایرانی برای گفتگو با وی وجامعه بین المللی" استقبال کرده است .
منبع: بی بی سی، 7اکتبر 2014 - 15 مهر1393 ، انتقاد گزارشگر حقوق بشر از اجرای ۸۵۲ حکم اعدام درایران دریک سال

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر