۱۳۹۶ دی ۱۶, شنبه

نگرانی کارشناسان شورای حقوق بشر وعفو بین‌الملل ازبرخورد بامعترضان ایرانی

چهار کارشناس مستقل شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد با اشاره به کشته شدن بیش از۲۰ تن درجریان اعتراض‌های سراسری ایران، روش حکومت ایران دربرخورد با معترضان را نگران‌کننده توصیف کرده‌اند.
سازمان عفو بین‌الملل نیز از «سرکوب تظاهرات مسالمت آمیز» ‌درایران ‌انتقاد کرد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل در بیانیه مشترکی که روز جمعه ۱۵ دی، در ژنو سوئیس منتشر شد، از مقام‌های ایرانی خواسته‌اند تا درمواجهه با معترضان ازخود «خویشتن‌داری» نشان دهند.
آنها تأکید کرده‌اند که دستورالعمل حکومت ایران به سپاه پاسداران برای برخورد سنگین با معترضان و نیز تهدیدهای دستگاه قضایی به مجازات سخت آنها «غیر قابل قبول» است.
سپاه پاسداران ایران، روز چهارشنبه از زبان فرمانده کل خود اذعان کرد که دست کم در سه استان اصفهان، همدان و لرستان دربرخورد با معترضان وارد عمل شده؛ مناطقی که بیشترین تلفات در روزهای اخیر در آنها گزارش شده است.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل همچنین گزارش‌ها درمورد مسدود کردن شبکه‌های اجتماعی از قبیل اینستاگرام و شبکه‌های پیام‌رسان از قبیل تلگرام را بسیار نگران‌کننده توصیف کرده‌ و تأکید کرده‌اند که مسدود کردن ارتباطات به مثابه «نقض جدی حقوق بنیادین» شهروندان ایرانی است.
در همین حال،‌ سازمان عفو بین‌الملل از مقام‌های ایران خواست تا برگزاری تظاهرات مسالمت‌آمیز را تضمین کنند و گفت که بر اساس گزارش‌ها، ‌نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی به طور غیرقانونی از سلاح‌ گرم علیه تظاهرکنندگان غیرمسلح استفاده کرده و صدها تن را بازداشت کرده‌اند که اکنون در معرض خطر شکنجه قرار دارند.
عفو بین‌الملل در این ارتباط از«سرکوب تظاهرات» که در سراسر ایران گسترده شده است، ‌ابراز نگرانی کرد.
این سازمان حقوق بشری با استناد به اظهارات مقام‌های رسمی که تعداد کشته‌شدگان در جریان تجمع ها و تظاهرات روزهای اخیر را دستکم ۲۲ تن، ‌از جمله دو مأمور امنیتی، اعلام کرده‌اند گفت که هزاران تن از ایرانیان در شهرهای مختلف به فقر، فساد،‌ سرکوب سیاسی و اقتدارگرایی حکومت اعتراض کرده‌اند.
پیش ازاین،‌ سازمان دیده‌بان حقوق بشر روز ۱۲ دی، خواستار خویشتن‌داری مقام‌های ایرانی در برابر اعتراض‌های اخیر شده وازمقام‌های جمهوری اسلامی خواسته بود درمورد عاملان مرگ شهروندان معترض در ایران تحقیقاتی انجام دهند.
دراین میان، براساس گزارش‌ها، درتجمع‌های ۹ روز گذشته در استان‌های تهران، مرکزی، کرمان، گلستان، آذربایجان غربی، گیلان، البرز، اردبیل و خراسان رضوی حداقل ۱۷۰۰ نفر بازداشت شده‌اند.
درهمین حال، مقام‌های قضایی دردیگر استان‌های ایران نیز بدون اشاره به تعداد ازبازداشت شماری از تجمع‌کنندگان خبر داده‌اند.
درحالی که براساس گزارش‌ها در حدود ۱۰۰ شهر ایران در روزهای گذشته تجمع‌هایی برگزار شده، تنها مقام‌های چند استان تعداد بازداشت‌شدگان دراین استان‌ها را اعلام کرده‌اند.
براساس آمار رسمی همچنین درتجمع‌های روزهای اخیر دست کم ۲۲ نفر کشته شده‌اند.
https://www.radiofarda.com/a/iran_un_human_rights_experts_amnesty_international_iran_protests/28956776.html

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر