پس ازچهارسال
امیدبخش، تولید دیاکسیدکربن دوباره افزایش یافت
دانشمندان
میگویند اگر قراراست که پیمان پاریس به اهداف خود برسد، تمام کشورهای متعهد به آن باید
ارقامی که به عنوان هدف برای خود تعیین کرده بودند را پنج برابرکنند.
سازمان ملل متحد گزارش کرده پس از چهار سال که با تلاشهای جهانی افزایش تولید دیاکسیدکربن متوقف شده بود، امسال دوباره تولید این گاز گلخانهای افزایش داشته است.
سازمان ملل توسعه اقتصادی و صنعتی و رشد جهانی اقتصاد را علت این افزایش مجدد معرفی کرده است.
گزارش جدید سازمان ملل متحد درباره گازهای گلخانهای که تنها چند روز پیش از آغاز کنفرانس جهانی آب و هوا درلهستان منتشر شده آمده نسبت به تحقق اهداف پیمان اقلیمی پاریس هشدار داده است.
دراین گزارش با اشاره به مفاد پیمان پاریس ابراز نگرانی شده که کشورهای امضاکننده برای رسیدن به اهداف آن تا سال ۲۰۲۰ دچار مشکل جدی خواهند شد به طوری که احتمالا معیارهای تعیین شده برای کنترل گازهای گلخانهای درسال۲۰۲۰ شاید تا سال۲۰۳۰ (۱۰ سال دیرتر) محقق نشوند.
دفتر محیط زیست سازمان ملل متحد از ۹ سال پیش همه ساله گزارشی بر پایه مطالعات و تحقیقات علمی منتشر میکند که درآن وضعیت موجود تولید گازهای گلخانهای و پیشبینیها درباره ادامه این روند درسالهای پیش رو مورد توجه قرار گرفته است.
دراین گزارش همچنین به تفاوت میان میزان "مجاز وقابل هضم" تولید گازهای گلخانهای به طوری که میانگین گرمای هوا فراتر از حد قابل قبول بالا نرود اشاره شده واین اعداد و ارقام با تعهداتی که کشورهای امضاءکننده پیمان پاریس وعده دادهاند مقایسه شده تا نیمرخ واقع بینانهای برای کشورهای عضو سازمان ملل متحد ترسیم شود.
برهمین اساس، گزارش امسال خلاء میان وضعیت موجود و وضعیت مطلوب را فراختر ازهمیشه ترسیم کرده است
سرمایهگذاری برای جایگزینی انرژیهای سبز و تجدیدپذیر یکی از راهحلهای مقابله با این معضل عنوان شده است
چرا دوباره دیاکسیدکربن بیشتر تولید میشود؟
آن طور که درگزارش سازمان ملل متحد آمده میزان تولید دیاکسیدکربن ناشی از فعالیتهای صنعتی و تولید انرژی در حد فاصل سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۶ تقریبا ثابت مانده بود.
درطول این سالها اقتصاد جهانی هم رشد ناچیزی داشت اما بنابر این گزارش، همزمان با رشد بیشتر اقتصاد جهان و بالا رفتن میزان ناخالص ملی کشورها، میزان تولید دیاکسیدکربن هم ۱.۲ درصد افزایش یافت.
رقمی که ممکن است در نگاه اول کوچک به نظر برسد اما با قرار دادن آن در قاب پیمان پاریس که برای جلوگیری از گرم شدن دمای کره زمین تا سال ۲۰۳۰ آن هم حداکثر به میزان ۱.۵ درجه سلسیوس تلاش می کند، این رقم بسیار بالاست.
در قالب معاهده اقلیمی پاریس، حدود ۱۹۰ کشور جهان هم پیمان شدهاند تا سال ۲۰۳۰ میزان تولید دیاکسیدکربن خود را نسبت به آنچه امروز تولید میشود ۵۵ درصد کاهش دهند. هدفی که نه تنها درسال گذشته روی نداده بلکه با رشد ۱.۲ درصدی هم ربرو شده است.
برای همین هم دانشمندان می گویند اگر قراراست که پیمان پاریس به اهداف خود برسد، تمام کشورهای متعهد به آن باید ارقامی که به عنوان هدف برای خود تعیین کرده بودند را پنج برابرکنند.
آتشسوزی گسترده جنگلها و مراتع درتمام نقاط جهان به افزایش گازهای گلخانهای کمک کرده است.
بی بی سی 27 نوامبر 2018 - 06 آذر 1397
http://www.bbc.com/persian/world-46364720
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر