۱۳۹۹ اردیبهشت ۴, پنجشنبه

هشدار سازمان ملل درمورد نفرت‌پراکنی علیه اقلیت‌ها دربحران کرونا

گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه آزادی ادیان ومذاهب
خواهان جلوگیری از ترویج اعمال خشونت براساس مرزبندی‌های هویتی براساس مذهب یا قوم شد
دویچه وله: سازمان ملل متحد نسبت به سوء استفاده از شرایط بحران کرونا برای پیشبرد منافع اقتصادی وسیاسی و حمله به اقلیت‌های دینی وقومی درجوامع گوناگون هشدارداد وخواستار همبستگی مردم و دولت‌ها درمبارزه با این بیماری شد.
 به گفته کارشناسان سازمان ملل متحد عدم اطلاعات کافی از  چگونگی گسترش بیماری کووید۱۹، نگرانی از خطر ابتلا به ویروس کرونا و سوءاستفاده از ترس‌های ناشی از این بحران سبب افزایش بیگانه‌ستیزی و نفرت‌پراکنی به اقلیت‌های قومی و مذهبی در جوامع گوناگون شده است.  
احمد شهید، گزارشگر ویژه سازمان ملل در زمینه آزادی ادیان ومذاهب روز چهارشنبه سوم اردیبهشت (۲۲ آوریل) در ژنو گفت: «من از دولتها ، رهبران ادیان، جامعه مدنی ، رسانه‌ها و عموم مردم می‌خواهم که علیه نفرت‌پراکنی و بیگانه‌ستیزی اقدام کنند.» او همچنین خواستار کمک وهمبستگی با کسانی شد که دراین شرایط دشوار قربانی چنین حملاتی واقع می‌شوند.
این کارشناس سازمان ملل یادآورشد که دربسیاری از کشورها، این بیماری همه‌گیر باعث تشدید رفتارهای خشونت‌آمیز نسبت به اقلیت‌ها شده است. احمد شهید از افزایش تمایلات در برخی جوامع به این که مسیحیان ، یهودیان یا مسلمانان را "عامل پخش کرونا" معرفی کنند، ابراز نگرانی کرد. او گفت چنین چیزی درمورد مهاجران، پناهندگان وپناهجویان نیز صدق می‌کند.
به گفته آقای شهید دولتها موظفند ازهرگونه تحریکی درمورد ترویج اعمال خشونت براساس مرزبندی‌های هویتی براساس مذهب یا قوم، جلوگیری کنند.
او افزود که افراد مبتلا به ویروس کرونا درمعرض حملات کلامی وجسمی، تهدید به مرگ ومحرومیت از مراقبت‌های بهداشتی حیاتی قراردارند. این کارشناس گفت: «برای مبارزه با اطلاعات نادرست، مهم است كه كشورها راهكارها و كانالهای ارتباطی مؤثر را تعیین كنند تا اطلاعات دقیق و موثق در اختیار مردم قرار گیرد
آقای شهید تأکید کرد که همبستگی میان مردم درمبارزه با این امر هیچ زمان دیگری مانند امروز از اهمیت برخوردار نبوده است. گزارشگر ویژه سازمان ملل گفت كه پیروان ادیان گوناگون درشرایط نامناسب و بحرانی کنونی از امکانات واطلاعات مشابه درمورد پیش‌گیری از ابتلا به ویروس کرونا دسترسی ندارند. او گفت که هم جامعه مدنی و هم سازمان‌های مذهبی باید این  وظیفه را بر عهده گیرند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر