۱۳۹۷ اردیبهشت ۲۶, چهارشنبه

بیانیه سازمانهای مدافع حقوق بشر دراعتراض به کشتار فسطینیان

 فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان‌های عضو آن در فلسطین کشتار دهها فلسطینی و زخمی کردن هزاران فلسطینی دیگر توسط دولت اسرائیل را محکوم کردند ...
اخبار روز، سه‌شنبه  ۲۵ ارديبهشت ۱٣۹۷ -  ۱۵ می ۲۰۱٨
           
در۷۰مین سالگشت نکبت ـ آوارگی اجباری فلسطینی‌ها درپی ایجاد کشور اسرائیل ـ فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر و سازمان‌های عضو آن درفلسطین ـ الحق، المیزان، المرصاد، مرکز حقوق بشر فلسطین و مرکز مطالعات حقوق بشر رام الله ـ کشتار دهها فلسطینی و زخمی کردن هزاران فلسطینی دیگر را که ازحق خود برای تظاهرات صلح‌آمیز استفاده می‌کردند، به دست نیروهای اسرائیلی به شدت محکوم کرده اند.
  دراین اطلاعیه آمده است: سازمان‌های ما فراخوان خود درمورد توقف فوری استفاده ازخشونت افراطی علیه معترضان صلح جو را تکرار می‌کنند. جامعه‌ی بین المللی باید اقدام‌های نیرومندی را علیه اسرائیل برای پایان دادن به تداوم نقض حقوق بین المللی حقوق بشر و حقوق بین‌المللی بشردوستانه که معادل جنایت جنگی است در پیش بگیرد و تحقیقات مستقل و شفافی را در مورد استفاده‌ی نیروهای اسرائیلی از مهمات واقعی و تک تیراندازان به اجرا بگذارد. ما از کلیه‌ی کشورها می‌خواهیم همکاری نظامی خود با اسرائیل را متوقف کنند. ما همچنین محکومیت انتقال غیرقانونی سفارت ایالات متحده آمریکا از تل آویو به بیت المقدس را در آستانه‌ی یاداوری نکبت تکرار می‌کنیم.
    معترضان غیر مسلح فلسطینی که درهفتمین هفته با خواست پایان دادن به محاصره‌ی غیرقانونی نوارغزه وتأکید برحق بازگشت آوارگانی که ۷۰ سال پیش مجبور به ترک زمین‌های خود شدند، تظاهرات می‌کردند، یک بار دیگر هدف خشونت نا متناسب نیروهای امنیتی اسرائیل قرار گرفتند. «راهپیمایی بزرگ بازگشت» که در۳۰ مارس آغاز شد وتا ۱۵ مه به نشانه‌ی ۷۰مین سالگرد نکبت ادامه خواهد داشت، همچنین خواهان پایان دادن به ۵۰ سال اشغال اسرائیلی و با انتقال سفارت آمریکا به بیت المقدس مخالف است. نیروهای اسرائیلی از تاریخ ۳۰ مارس به بعد ۱۰۰ فلسطینی، از جمله ۱۱ کودک، ۲ روزنامه نگار و ۳ شخص معلول را در اعتراض‌ها کشته‌اند. ۶۹۳۸ تن نیز زخمی شده‌اند، از جمله ۱۲۴۴ کودک، ۲۵۳ زن، ۴۲ امدادگر امور پزشکی و۵۹ روزنامه‌نگار. تنها در روز دوشنبه ۱۴ ماه مه، ۵۹ فلسطینی کشته و دست کم ۲۰۰۰ تن دیگر، ازجمله ۳۰۴ کودک، ۷۷ زن، ۱۰ روزنامه نگار و۳ امدادگر امور پزشکی، زخمی شدند. [۱]
  معترضان غیر مسلح، از جمله زنان و کودکان پرشماری، هدف خشونت افراطی نیروهای مسلح اسرائیل قرار گرفته‌اند که با به کارگیری تک تیراندازان ازمهمات واقعی، شلیک به وسیله تانک، گلوله‌های لاستیکی ونارنجک‌های گاز اشک آور استفاده کرده‌اند. [۲] تک تیراندازان اسرائیلی به عمد و به صورت گزینشی به مشارکت کنندگان دراعتراض‌های صلح آمیز شلیک کرده‌اند، درحالیکه این معترضان هیچ تهدیدی علیه جان سربازان اسرائیلی به شمار نمی رفتند. [٣] استفاده‌ی افراطی نیروهای مسلح اسرائیل ازخشونت علیه غیرنظامیان غیرمسلح که از حق مشروع خود برای بیان و گردهمایی صلح‌آمیز استفاده می‌کنند و جلوگیری از دسترسی غیرنظامیان به مراقبت پزشکی نقض جدی وعمدی حقوق بین المللی بشر دوستانه و نقض مستقیم قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل به شمار می‌رود.
   بنا به اظهار کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل، اقدام‌های اسرائیل در غزه معادل قتل عمد است که می‌تواند به عنوان جنایت‌های جنگی مورد پیگرد دادگاه بین المللی جزایی قرار گیرد. [۴] دادستان دادگاه بین المللی جزایی در حال حاضر بررسی مقدماتی در مورد وضعیت فلسطین را به منظور پیگرد قضایی و پاسخگو ساختن مسئولان سیاسی و نظامی در دست دارد تا از نقض بیشتر حقوق بشر جلوگیری و اجرای عدالت را تضمین کند. دادستان دادگاه بین المللی جزایی باید به بررسی مقدماتی خود شتاب ببخشد و بدون تأخیر بیشتر تحقیقات را آغاز کند.
   درشرایطی که فلسطینی‌ها در «راهپیمایی بزرگ بازگشت» به اعتراض ادامه می‌دهند، دولت آمریکا در روز ۱۴ مه و در آستانه‌ی سالگشت نکبت با نقض حقوق بین المللی به طور غیر قانونی سفارت خود را از تل آویو به بیت المقدس منتقل کرد. [۵] جامعه‌ی بین المللی هرگز هیچ بخشی از بیت المقدس را به عنوان پایتخت اسرائیل به رسمیت نشناخته و الحاق بیت المقدس شرقی اشغالی را غیرقانونی دانسته است. انتقال سفارت آمریکا معافیت از مجازات اسرائیل به خاطر نقض گسترده‌ی حق زندگی فلسطینی‌ها، آزادی تحرک، آزادی از بدرفتاری و حق کرامت را تقویت خواهد کرد. [۶] سازمان‌های ما تاکید می‌کنند که ممنوعیت الحاق زمین با استفاده از زور یکی از ستون‌های اصلی حقوق بین المللی، صلح و امنیت بین المللی است که جامعه‌ی بین المللی باید از آن محافظت کند.
 سازمان‌های ما اعلام می‌کنند که تداوم حمله به معترضان غیرمسلح به شدت نگران کننده است وازجامعه‌ی بین المللی، سازمان ملل، اتحادیه اروپا و نمایندگان کشورها می‌خواهند تا: بر اسرائیل برای رعایت تعهدهای خود بر اساس حقوق بین ‌المللی بشردوستانه فشار وارد آورند؛ از اسرائیل بخواهند به محاصره‌ی غیرقانونی ۱۱ ساله‌ی نوار غزه به طور کامل پایان دهد؛ استفاده از خشونت مرگبار اسرائیل علیه معترضان غیرمسلح فلسطینی را محکوم کنند؛ از اسرائیل بخواهند که به ناظران بین المللی امکان تحقیق درباره مرگ ده‌ها معترض فلسطینی در غزه پس از ۳۰ مارس را بدهد؛ و فوری برای تضمین حقوق و کرامت فلسطینی‌ها مداخله کنند.
 بی عملی و نبود اراده‌ی سیاسی درجامعه‌ی بین المللی و اسرائیل برای اطمینان یافتن از رعایت حقوق بین المللی بشردوستانه تنها به تشدید درگیری خواهد انجامید و ادامه‌ی انکار مزمن حقوق بشر و عدالت را ممکن خواهد ساخت. ضروری است که جامعه‌ی بین المللی برای محافظت از جمعیت غیرنظامی درغزه که از حقوق غیر قابل انکار خود برای آزادی بیان و گردهمایی استفاده می‌کنند، دست به اقدام فوری بزند.برین اساس، باید اقدام‌هایی را برای پایان دادن به ۵۰ سال اشغال سرزمین فلسطین به دست اسرائیل، اطمینان یافتن ازحق تعیین سرنوشت فلسطینی‌ها و شناسایی حق بازگشت آوارگان فلسطینی براساس حقوق بین المللی درپیش گرفت.
-
فدراسیون بین‌المللی جامعه‌های حقوق بشر
-
الحق
-
المیزان
-
المرصاد
-
مرکز حقوق بشر فلسطین
-
مرکز مطالعات حقوق بشر رام الله

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر