۱۴۰۰ خرداد ۹, یکشنبه

ماجرای تقیه کردن حسن روحانی درباره قول تدریس زبان مادری اتنیکها

حالا که خر روحانی از پل گذشته علاقمندان تدریس به زبان مادری به بدخواهان مملکت تبدیل شده اند

 دکتر عبدالرحمن دیه جی ، اخبار روز  ۹ خرداد ۱۴۰۰ -30 مئی 2021  

به  گزارش  پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، حجت‌الاسلام حسن روحانی در دیدار با جمعی ازمعلمان و فرهنگیان با بیان اینکه نباید اجازه دهیم “آموزش زبان محلی” را به غلط “آموزش به زبان محلی” تعبیر کنند، اظهار داشت: متأسفانه امروز بخشی از بدخواهان هویت ملی ما، زبان فارسی ومرجعیت آن را هدف قرارداده ، سعی درایجاد دوگانه کاذبی به نام زبان مادری و زبان رسمی وملی هستند ومعلمان عزیز تنها کسانی هستند که می‌توانند وباید این توطئه را خنثی کنند.

هشت سال پیش بود که قبل از انتخابات ریاست جمهوری حسن روحانی در یک بیانیه ۱۰ ماده‌ای تضمین کرد اگر رئیس جمهور شود، می‌گذارد اقلیت‌های قومی درایران به زبان‌های مادری خود تحصیل کنند.

   این خبر انتشار وسیعی در رسانه های داخلی و خارجی داشت. دربین اقوام ایرانی نیز انعکاس گسترده ای داشت. مردمان ساده و خوش باور به تحقق آن سخنان امیدوار بودند و دهان سوخته های سیاست که بارها و بارها شاهد بدقولی مسئولین نظام بودند با تردید به آن می نگریستند. روحانی پس از انتخاب به عنوان رئیس جمهور، باید شعارها و وعده های انتخاباتی خود را عملی می کرد. اما  متاسفانه ازآنجا  آن وعده ها ازباوری قلبی نشأت نمی گرفت، هرگز آنها را جدی نگرفت. ولی انتخابات ریاست جمهوری فقط به یک دوره محدود نمی شود. انتخاباتی دیگر پیش رویش بود، با وعده هایی که به آن عمل نکرده بود. در انتخابات ریاست جمهوری ۱۳۹۶ روحانی یک بار دیگر محتاج رای  اقوام بود ومی دانست که اگر حالا قدمی برندارد، از رای آنان محروم خواهد ماند. بنابر این اقدامات کوچکی دراین مسیر انجام داد، یعنی درحد اجازه تدریس بعضی از زبانهای ملیتهای ایرانی چون کردها وترکهای آذربایجان در دانشگاهها وبرخی از مدارسشان، درحد دو واحد انتخابی. همان زمان بود که ما نیز با امضاء حدود نهصد تن از شهروندان ترکمن ترکمن صحرا، نامه ای سرگشاده به ایشان ارسال کردیم که در رسانه های فارسی زبان داخل و خارج کشور انعکاس خوبی داشت. پس ازآن خبر موافقت با تدریس دو واحد اختیار زبان ترکمنی در دانشگاهی درگنبد را نیز گرفتیم و به آینده امیدوار شدیم که اینها روزنه ای است برای گامهای بعدی وتدریس کامل زبان مادری درمدارس ترکمن صحرا.

اما امروز روحانی آب سردی بر سر احساساتمان ریخت. دوره حسن روحانی با دفتری به پا یان می رسد که صفحه حقوق اقوامش را لکه های سیاه گرفته اند، دوره روحانی درحالی به پایان می رسد که نه تنها وعده تدریس زبان محلی تحقق نیافت بلکه دریافتیم  که اصلا روحانی از اولش به این امر اعتقادی نداشته است وحال که نیازی به رای اقوام ندارد، به شکل علنی علاقمندان تدریس به زبان محلی را بدخواهان زبان فارسی قلمداد می کند. تدریس به زبان فارسی از حقوق مصرح اقوام و ملیتها درمنشور حقوق بشر سازمان ملل است، تدریس به زبان محلی جز حقوق قانونی اقوام ایرانی است که دراصل پانزده قانون اساسی قید شده است. تدریس به زبان مادری درکنار زبان فارسی نه تنها خللی بر زبان رسمی کشور وارد نمی کند، بلکه طبق نتایج پژوهشهای علمی، کسانی که به دو زبان مکالمه می کنند از ضریب هوشی بالایی برخوردار می شوند.

بله این سخنان رئیس جمهوری است که هشت سال واندی قبل پیش ازانتخابات ریاست جمهوری دربیانیه ای ده ماده ای قول تحقق تدریس به زبان مادری را به اقوام داده بود وامروز که به پایان دو دوره خود رسیده وخرش از پل گذشته است، نه تنها به خاطر بدقولی خود احساس شرم و گناه نمی کند، بلکه اقوام ایرانی را که خواسته ای انسانی بنام تدریس به زبان مادری خود دارند، بدخواهان هویت ملی وطالبان دوگانگی کاذب زبانی وتوطئه گر قلمداد می کند. واقعا شگفت انگیز است، یک انسان برای گرفتن آراء مردم چقدر راحت می تواند با احساسات آنان بازی کند ومردم ما چقدر ساده لوح  وفراموشکارهستند، که هربارخطای گذشته خود را تکرار وفریب کاندیداها را باور می کنند.

امروز درآستانه انتخاباتی دیگر قرارگرفته ایم، ای مردم، ای اقوام تحت تبعیض این دیار، آیا بازهم می خواهید فریب قولهای تو خالی را بخورید؟. حاشا!

لينک کوتاه  https://akhbar-rooz.com/?p=114918 

 

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر